Duminică, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe D.N.18B, pe sensul de mers dinspre Suciu de Sus, către Baia Mare.

La faţa locului poliţiştii au constatat că un bărbat de 51 de ani, din Suciu de Sus, care se afla la volanul unui autoturism, a pierdut controlul direcţiei de mers într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat pe plafon pe câmpul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul avea o concentraţie de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

 În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Vineri, în jurul orei 18.00, poliţiştii Secției 6 Sarasău, au fost sesizaţi despre faptul că o persoană a căzut în valea unui pârâu din Rona de Sus cu un ATV.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că un minor a condus un ATV, neînmatriculat pe un drum public din comuna Rona de Sus. Acesta a pierdut controlul direcţiei de mers şi a sărit în albia pârâului, suferind leziuni corporale.

Minorul a fost transportat la Spitalul Municipiului Sighetu Marmaţiei pentru îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a constatat faptul că vehiculul este proprietatea unei femei în vârstă de 42 de ani din localitate, şi că aceasta a încredinţat minorului ATV-ul pentru a se juca în preajma locuinţei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere şi vătămare corporală din culpă.

Tot în acest week-end poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările faţă de alte şapte persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Este vorba de doi bărbaţi şi o minoră care au condus autovehicule fără să deţină acest drept, trei bărbaţi care au condus în stare de ebrietate şi un tânăr care a încredinţat un vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere.

Articolul precedent44 de români din străinătate au murit din cauza COVID-19
Articolul următorPlata amenzilor pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare poate fi făcută și online, pe ghiseul.ro