Agresorul care la începutul acestui an pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu l-a omorât în bătaie pe un bărbat din Vișeu de Sus este cercetat pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi furt calificat și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit Tribunalului Maramureș inculpatului , în vârstă de 25 de ani, recidivist, este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi furt calificat.

Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpatul, în seara zilei de 03.01.2020, aflat împreună cu doi prieteni la locuinţa unuia dintre aceştia din Vişeu de Sus, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu avute cu victima, a lovit-o în mod repetat cu palmele şi cu pumnii în zona capului şi i-a aplicat lovituri cu picioarele în zona toracelui şi a abdomenului, lovituri care au avut ca urmare decesul acesteia. Ulterior, în noaptea de 03/04.01.2020, inculpatul a sustras din locuinţa altei persoane două telefoane mobile.

Infracţiunile de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi furt calificat sunt pedepsite cu închisoare de la 6 la 12 ani, respectiv cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

 

Articolul precedentAlinierea actelor de identitate românești la standardele stabilite la nivelul Uniunii Europene
Articolul următorPachetele cu produse de igienă, binevenite pentru beneficiarii de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei