Polițiștii de combatere a criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Oradea au destructurat o rețea de criminalitate organizată specializată în trafic de droguri de risc și au desființat o cultură de cannabis indoor. 4,5 kilograme de cannabis au fost confiscate. În acest caz a fost implicat și un maramureșean.

Ieri polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au efectuat 5 percheziții domiciliare pe raza municipiului Oradea, pentru documentarea și probarea activității infracționale a cinci persoane de 23, 21, 20, 20, respectiv 15 ani, din municipiul Oradea și din municipiul Baia Mare, bănuite de trafic intern de droguri de risc.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, într-o locație închiriată de membrii grupării a fost descoperită o cultură indoor, formată din 25 de plante de cannabis, ajunse la maturitate, cu o înălțime de aproximativ 85 de cm, amenajată într-un cort special.În urma recoltării materiei vegetale, a mugurilor și a inflorescențelor de pe aceste plante, au rezultat 4,5 kg. de cannabis.

De asemenea, în urma perchezițiilor au mai fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 5  comprimate de ecstasy, 1,5 grame DMT, 2 grame de cannabis uscat, aparatura logistică necesară înființării culturii de cannabis, respectiv un cort special, lămpi LED, ventilatoare, filtru de carbon, fertilizatoare și 1.300 de lei.

Cele cinci persoane au fost prezentate procurorului D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Oradea, iar în urma audierilor, față de trei dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore. Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale a persoanelor implicate.

 

Articolul precedentJudecătorii Tribunalului Maramureş au hotărât continuarea protestului pe perioadă nedeterminată
Articolul următorTânăr de 19 ani surprins gonind cu peste 100km/h în Baia Mare în timp ce avea permisul de conducere suspendat