Ieri la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare s-a prezentat un bărbat pentru a sesiza faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Acesta a declarat că două dimineţi consecutive, în 11 şi 12 februarie,  a fost contactat pe telefonul fix de la domiciliu, de către o persoană care s-a prezentat ca fiind nepotul lui din Londra. Motivând că vine în ţară cu câţiva colegi greci, l-a rugat şi determinat să cumpere 59 cartele reîncărcabile şi să-i comunice codurile de încărcare.

După ce a cheltuit aproximativ 4000 de lei, bărbatul şi-a dat seama că e posibil să fi fost victima unei înşelăciuni. Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală.

Pentru prevenirea altor situaţii victimale asemănătoare, poliţiştii vă sfătuiesc să nu daţi curs unei cereri de acest tip deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni.

Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii pentru a vă asigura de identitatea celui cu care vorbiţi.

Articolul precedentPreședintele ANAP s-a întâlnit cu primarii și reprezentanții autorităților locale din cadrul Serviciului de Achiziții Publice
Articolul următorProdusele locale și tradiționale certificate la nivel european au rol important în dezvoltarea regiunii Emilia Romagna (Italia)