6.700 de șomeri aflați în evidențele AJOFM Maramureș și-au găsit, anul acesta, un loc de muncă. Maramureșul se situează sub nivelul ratei șomajului la nivel național.

Potrivit unei analize, Maramureșul se situează în topul județelor cu cea mai mică rată a șomajului, 3,3% la finalul lunii august, pe locul 17 la nivel național și pe locul 5 în regiune.

”Noi ne situăm, în ultimii 10 ani, sub nivelul ratei șomajului la nivel național și pot să vă spun că sunt peste 10.000 de persoane care până în prezent ne-au călcat pragul agenției și avem un grad de ocupare de 65%, ceea ce este extraordinar de bine. Marii economiști spun că o rată a șomajului între 1,5% și 5% înseamnă un grad de ocupare foarte mare, deci peste 60%, înseamnă că și noi stăm foarte bine. Șomerii se angajează. Noi nu avem un stoc al șomerilor constant. Vin și pleacă. Astăzi își caută loc de muncă, peste 2 zile se angajează, mâine vin alți șomeri. Avem 6.700 de șomeri care s-au angajat anul acesta, până la data de azi, deci stăm foarte bine”, a explicat directorul AJOFM Maramureș, Oana Oșanu.

În data de 19 octombrie, AJOFM Maramureș va organiza o nouă ediție a bursei locurilor de muncă dedicată absolvenților.

Articolul precedentSindicatele afiliate Cartel Alfa au pichetat Palatul Administrativ din Baia Mare
Articolul următorBazinul de înot din Baia Mare, tot închis