Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a declanșat o amplă campanie națională de promovare și valorizare a profesiei de asistent social intitulată „România se ridică în picioare pentru asistența socială”.

În fiecare județ al țării se organizează evenimente la care participă asistenți sociali, oficialități, jurnaliști, societatea civilă, universitari, prieteni și susținători ai profesiei de asistent social. În periplul nostru național străbatem țara de la un capăt la celălalt, de la Sud la Nord, de la Est la Vest pentru a reînvia spiritul de breaslă în rândul comunității noastre profesionale.

Pe 20 septembrie 2018, județul Maramureș se ridică în picioare pentru asistența socială. Evenimentul va avea loc în sala Bogdan Vodă a Palatului Administrativ din Baia Mare, cu începere de la ora 10. La eveniment vor fi prezenți atât președintele CNASR, Doru Buzducea, vicepreședintele Cristian Roșu, precum și Smaranda Witec – prodecan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București. Evenimentul este coordonat de către structura teritorială Maramureș-Zalău în fruntea căreia se află domnul Florian Sălăjeanu, președinte al CNASR în perioada 2005 – 2012.

 ”Scopul campaniei noastre este acela de a  sensibiliza factorii de decizie de la nivel central și local în privința respectării statutului profesional al asistentului social. Este esențial să susținem și să dezvoltăm o infrastructură de servicii sociale de prevenire și sprijin în jurul „instituției asistentului social”, ceea ce presupune ca în fiecare primărie de la orașe, comune și sate să avem angajați asistenți sociali sau acestea să concesioneze servicii de la cabinetele individuale de asistență socială”, a declarat Doru Buzducea, președintele CNASR.

 

Articolul precedentBilanţ pozitiv al încasărilor raportat de Finanţele din Maramureş
Articolul următorSpitalul Judeţean Maramureş nominalizat pentru un premiu