În luna septembrie, Maramureșul a fost singurul județ din regiune care a realizat planul de încasări. Față de aceeași perioadă a anului trecut, planul de încasări al Administrației Județene a Finanțelor Publice are o realizare de 112,84%.

La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Călin Chilat, a declarat că încasările la sfârșitul lunii septembrie au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri.

”Dacă comparăm septembrie 2017 cu septembrie 2018, pe cele 4 componente ale bugetului general consolidat constatăm că la bugetul de stat avem o scădere în sume brute de aproximativ 4.600.000 lei, procentual 90,15% gradul de realizare. La bugetul asigurărilor sociale de stat, avem o creștere semnificativă, aproximativ 130%, în sume brute aproximativ 11,9 milioane. La bugetul fondului de șomaj, iar avem creștere 115%, iar la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar o creștere semnificativă de aproximativ 6,3 milioane lei. Per total, buget general consolidat, creșterea față de perioada similară a anului trecut e aproximativ de 13,8 milioane, procentual aproximativ 113%”, a declarat șeful AJFP Maramureș, Călin Chilat.

Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită.

Articolul precedentComuna Bârsana din județul Maramureș va avea grădiniță nouă
Articolul următorDoliu la Bradul Groșii Țibleșului – un fotbalist a murit după ce s-a răsturnat cu tractorul