Marcel Ciolacu – președintele PSD a spus, luni, într-o conferință la sediul PSD, că prețul carburanților trebuie plafonat.

„Prețul carburanților trebuie plafonat. Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Sunt anumite companii prestigioase, corecte care, într-o conjunctură cum a fost pandemia, au avut niște venituri excepționale… Sau cum a fost această criză din energie, la carburanți. Unele dintre ele sunt bazate pe un preț speculativ. Aștept de la ministerul Energiei explicații. Dacă cetățenii au dus greul în această perioadă și tu ai făcut venituri excepționale este normal ca pe o perioadă limitată… Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient. Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat.

Eu vreau să ne așezăm la masă să luăm deciziile cât mai corecte, unde sunt speculanți, precum pe zona de carburanți. Este clar că trebuie să venim cu o plafonare. Dar să aibă și companiile o marjă de profit”, a declarat luni liderul social-democraților, la sediul PSD.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCălin Popescu Tăriceanu a fost achitat – Politicianul scapă de acuzațiile de abuz în serviciu și complicitate la uzurpare de calități oficiale
Articolul următorReghe se afundă pe măsură ce trec zilele! Ce sume uriașe trebuie să plătească pensie alimentară – Judecătoria s-a pronunțat