Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, duminică seară, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, că urmează să se reglementeze situaţia navigatorilor care transportă mărfuri şi trebuie să iasă din România, potrivit realitateadearad.net.

Reglementările din următoarea Ordonanță militară (nr. 9 – n. red.) pentu navigatori vor fi ca și cele pentru șoferii de camioane, iar la graniţa cu Bulgaria s-ar putea permite tranzitarea de către agricultorii din cele două ţări, aşa cum se întâmplă la frontiera cu Ungaria.

„În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, de exemplu cei care atunci când se duc cu marfă, cu şlepul, cu nava într-o ţară în amonte pe Dunăre, ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul că ar fi contaminaţi într-o ţară într-o zonă roşie. În această situaţie cred că, şi am discutat cu colegii, ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţie ca şi şoferii de camioane”, a mai declarat Marcel Vela.

Ministrul a adăugat că şi agricultorilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a trece frontiera româno-bulgară: „Să poată avea aceleaşi posibilităţi şi excepţii ca şi lucrătorii de pe zona graniţei de vest, unde şi cetăţenii maghiari şi români pot trece dintr-o parte în alta, pe o anumită distanţă, să execute lucrări agricole sau alte activităţi economice”.

Vela a explicat că ordonanța vine și cu clarificări pentru cei care merg la munci agricole, mai ales că a văzut „o interpretare a faptului că unii sunt opriţi atunci când merg la munci agricole”.

Articolul precedentÎn ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire. În Maramureș sunt 49 de cazuri
Articolul următor44 de români din străinătate au murit din cauza COVID-19