Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit ieri în ședința extraordinară pentru a analiza evoluția afecțiunilor respiratorii, gripă și pneumonie, respectiv a măsurilor de prevenție la nivelul județului nostru. 

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, doctor Rareș Pop, a precizat că este efectuată monitorizarea săptămânală, respectiv că au fost distribuite și administrate peste 38.000 de doze de vaccin antigripal la persoanele de risc catagrafiate.

”Avem luate măsuri de prevenție la nivelul județului nostru dar și o informare cu privire la evoluția cazurilor de gripă, respectiv a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii. Se realizează triajul epidemiologic în unitățile de învățământ de către asistentul medical și există o bună colaborare între Direcția de Sănătate Publică Maramureș și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș”, a spus președintele C.J.S.U., Vasile Moldovan.

La nivel județean, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a fost cu 49,5% mai mare față de aceeași săptămână a sezonului precedent. Numărul cazurilor de pneumonii a fost cu 23,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului. Numărul cazurilor de gripă înregistrate, în perioada 21-27 ianuarie este de 25, din care 24 cazuri clinice de gripă internate la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, dar și un caz de gripă AH1, confirmat de laboratorul INCD MM ”Cantacuzino”. Directorul executiv Rareș Pop a adăugat că toate aceste 25 de cazuri de gripă au fost confirmate la persoane nevaccinate antigripal.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit ca instituțiile abilitate să monitorizeze evoluției situației cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii în județ și să comunice, cu celeritate, cazurile de gripă noi confirmate.

Articolul precedentSprijin pentru respectarea legislației cu privire la acordarea sporului de 15% acordat salariului de bază pentru asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități
Articolul următorPlenul CJ Maramureș s-a întrunit în prima ședință a anului 2019