Modern chicken farm, production of white meat

După confirmarea virusului gripei aviare în Maramureş Autoritatea Naţională Sanitară Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus luarea mai multor măsuri. Împreună cu Inspectoratul Județean de Poliţie și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Maramureş, serviciile sanitare veterinare oficiale au restricţionat drumurile de acces către toate cele 9 ferme din zonă.

Totodată au fost constituite echipe mixte formate din personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, Bihor şi Satu Mare şi inspectori ai Poliţiei Române, în baza Protocolului de cooperare privind efectuarea unor acţiuni comune de control privind respectarea legislaţiei sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi creşterea încrederii cetăţeanului în instituţiile publice încheiat între ANSVSA şi IGPR.

Au fost intensificate controalele în vecinătatea Punctelor de Trecere a Frontierei de stat situate între Ungaria şi România, pe rutele comerciale prin care se realizează schimburile intracomunitare cu păsări vii, carne de pasare, şi ouă de consum şi de incubaţie între România şi Polonia, Slovacia, Ungaria şi alte state membre în care evoluează gripa aviară.

În contextul epidemiologic al evoluţiei gripei aviare în Europa, se impune supravegherea şi monitorizarea păsărilor domestice dar şi a celor sălbatice care reprezintă, conform legislaţiei şi a studiilor  de specialitate, sursa naturală a virusului gripal aviar.

 

Articolul precedentBăimărean cercetat de poliţişti după ce a sustras produse cosmetice dintr-un supermarket
Articolul următorSUNAŢI LA 112 DOAR ÎN CAZ DE URGENŢĂ: S-a finalizat cercetarea cu privire la apelul fals dat la numărul unic de urgență 112 de către un elev din Sighet