Maramureșul este un județ cu grave probleme de management al deșeurilor, spune minsitrul Mediului, Apelor și Pădurior. Costel Alexe a vizitat și depozitul temporar de deșeuri din Sighetu Marmației, care trebuie relocat pentru a asigura punerea în aplicare a Deciziei Curții de Apel Cluj.

 Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor spune că modul în care autoritățile județene gestionează acest domeniu reprezintă o bătaie de joc incredibilă la adresa maramureșenilor, a românilor și a europenilor, deopotrivă.

Imagine

”Vă mărturisesc că am urcat pe rampă, evident în punctul de descărcare. N-aș putea să vă spun că am văzut undeva în România, și în aceste 3 luni am vizitat câteva gropi de gunoi sau depozite ecologice de deșeuri, mi se pare cea mai primitivă soluție care a putut fi aleasă. Din păcate a fost stabilit un amplasament temporar de depozitare în proximitatea caselor unor oameni. Și mai sinistru este faptul că toate acele câmpuri din jurul depozitului temporar de deșeuri sunt astăzi pline cu pungi, folii și alte materiale din plastic din cauza vântului. Acest depozit trebuie prezentat de așa nu, evident la nivel național și sper ca autoritățile județene să identifice cât mai repede soluția așa cum spune și sentința Curții de Apel Cluj”, a precizat Costel Alexe, minsitrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Imagine

 În ceea ce privește Depozitul Ecologic de la Fărcașa ministrul Mediului spune că e o investiție începută în anul 2010, în valoare de 70 de milioane de euro și cu un termen de finalizare depășit cu 5 ani. Mai mult, lucrarea a fost realizată cu mari carențe, amplasamentul a fost ales greșit, ceea ce pune sub semnul întrebării întreaga investiție.

Articolul precedentAccident rutier mortal în Baia Mare
Articolul următorPercheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări