Mistreţii dau în continuare bătăi de cap fermierilor din Mireșu Mare, spune primarul Ioan Mătieș. Deși au fost nenumătate promisiuni că problema va fi rezolvată cu prioritate, până acum nu s-a făcut nimic în acest sens.

Localnicii sunt nemulțumiți că deși au făcut nenumărate demersuri către autorități, situația a rămas fără rezolvare.

”Nu am făcut nicio mișcare în plus, au preluat propunerile noastre și s-au dezbătut la Prefectura Maramureș unde au fost prezenți și domnul prefect și domnul subprefect și au fost trimise către Camera Deputaților.  De acolo au plecat spre dezbateri, a fost de două ori ministrul pădurilor și a mediului aici”, a declarat Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare.

Ioan Mătieș spune că agricultorii au fost păgubiți de două anul acesta, și în primăvară și acum când porumbul este aproape copt.

”A mai făcut o vizită în primăvară când mistreții mâncau boabele de porumb semănate și ne-au lăsat fără sute de hectare de porumb. Acum și-au dat seama că porumbul este înspre coacere și dezastrul continuă pentru că este vorba despre un dezastru. Mai mult de atât el ar fi înființat celulele de criză, care până acuma nu sunt legale numai pentru această nenorocită de lege 407, adică legea vânătorii. Mai spun încă o dată, este neconstituțională această lege, ar trebui să se sesizeze avocatul poporului pentru că noi suntem proprietarii de drept, nu responsabilul fondului de vânătoare”, a adăugat primarul din Mireșu Mare.

Ioan Mătieș a mai spus că în județul Maramureș mistrețul este mai important decât omul pentru că deși s-au făcut nenumărate sesizări cu privire la această problemă soluțiile au rămas doar la nivel de discuții.

 

 

 

Articolul precedentAvocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua investigații la mai multe spitale de psihiatrie din țară
Articolul următorToate echipele de fotbal de copii din Maramureș vor primi mingi