Un polițist de frontieră, din cadrul ITPF Sighetu Marmației, a fost arestat pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită de la contrabandiştii de ţigări.

Prin încheierea penală nr. 29/DL din data de 3 mai 2019, Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 3 mai 2019 până la 1 iunie 2019, inclusiv, a inculpatului A. S. , în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în Sighetu Marmaţiei, fără antecedente penale.

Prins în flagrant! 800 euro mită

Bărbatul, în calitate de ofițer de poliție de frontieră cu gradul profesional de subcomisar de poliție și organ de cercetare penală al Poliției judiciare în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a pretins de la un martor suma de 800 de euro, promițându-i că, în schimbul acesteia, își va folosi pretinsa influență și va interveni pe lângă procurorul care supraveghează urmărirea penală în dosarul în care acesta are calitatea de inculpat (pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă), pentru a dispune o soluție procedurală favorabilă. Astfel în data de 3 mai 2019, în scopul arătat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro.
În aceeaşi calitate şi în schimbul aceleiaşi sume de bani, a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu ce îi revin în legătură cu efectuarea urmăririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și a dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile martorului.

“Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită în formăcontinuată (două acte materiale), prevăzută de art. 289 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Codpenal i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, faptă pedepsită cu închisoarea de la 4 ani la 13 ani şi 4 luni şi interzicerea exercitării unor drepturi şi ale infracţiunii de trafic de influență în formă continuată (două acte materiale), prevăzută de art. 291 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 ani şi8 luni la 9 ani şi 4 luni şi interzicerea exercitării unor drepturi, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Inculpatul a introdus contestație” a comunicat Tribunalul Maramureș.

 

Articolul precedentCod galben de vremea rea
Articolul următorO nouă confruntare cu Corona Brașov pentru handbalistele de la CS Minaur