Ieri, 31 martie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De această dată au fost verificate 96 de societăți comerciale și 23 persoane fizice care desfășoară activităţi comerciale pe raza județului Maramureș.    

 Neregulile constatate au impus aplicarea a 20 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pe linia Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi pe linia O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 23.500 de lei şi ca măsură complementară s-a dispus ridicarea unor diferite sume de bani în numerar în valoare de 6.396 lei.

 Totodată a fost constatată o infracţiune pe linia Legii 86/2006 privind contrabanda, ocazie cu care a fost dispusă măsura indisponibilizării cantităţii de  2.200 ţigarete în valoare de 1.400 lei.

 

Articolul precedentPoșta Română a început distribuirea pensiilor. Banii se pun în plic, operațiunea să nu dureze mai mult de 5 minute
Articolul următorIPJ MARAMUREȘ: Sfaturi pentru carantina în siguranță