Fostul președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea nu mai este dorit Ambasador al Maramureșului.

Acesta a primit titlul de Ambasador al Turismului Maramureșea în data de 19 mai 2017 în cadrul Zilelor județului Maramureș. Această distincție a fost acordată și altor personalități din diverse domenii de activitate.

Dragnea a fost făcut ambasador al județului de către Consiliul Județean,  pe considerentul că atunci când a condus Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat fonduri considerabile pentru proiectele din Maramureș, în special pentru infrastructură.

Intr-o petiție online intitulată “Liviu Dragnea nu este ambasadorul meu” mai mulți maramureșeni cer acum retragerea acestui titlu.

Aproape 500 de persoane au semnat petiția până în prezent.

Tot în această petiție se mai solicită interzicerea acordării unor asemenea titluri, fără consultarea cetățenilor județului Maramureș, prin referendum.

Reprezentanții Consiliului Județean susțin însă că Liviu Dragnea a primit un titlu onorific, care nu generează efecte și că în ultimii 20 de ani, administrația județeană a acordat diplome și titluri, și altor personalități politice, astfel că anularea distincției dată fostului președinte  al Camerei Deputaților nu are nici o justificare.

Articolul precedentDate parțiale referendum național, în Maramureș
Articolul următorMARAMUREȘ: Dosarul “pesta porcină” a ajuns la faza de trimitere în judecată