A trecut mai bine de o lună de când Maria Șofineț a rămas pe drumuri după ce casa în care locuia a luat foc iar fiul acesteia a murit carbonizat. Acum bătrâna doarme pe unde apucă și are parte de o mâncare caldă doar când primește de la vecini și cunoștințe.

Cu lacrimi în ochi femeia cere ajutor de la oamenii cu suflet mare să o ajute să își găsească un acoperiș deasupra capului. Bătrâna este nevoită să doarmă într-o anexă a casei unui vecin în condiții extrem de grele.

”Acum aici stau, în cotețul ăsta, seara vin aici și ziua merg pe unde pot și mai mănânc, nu am unde să îmi fac mancare dar am primit un aragaz, o să mă interesez și de o butelie că butelia a explodat, nu mai am. Nu am unde să pun capul, lemne trebuie să îmi cumpăr, n-am pe ce, am noroc cu o femeie că mai merg pe la ea și mănânc, ce să mă fac dacă mi s-a întâmplat asta, n-am ce face”, a spus cu lacrimi în ochi Maria Șofineț.

Bătrâna a mărturisit că a primit mai multe promisiuni că va fi ajutată însă nu a mai căutat-o nimeni până acum.

”Din gură toată lumea dă și îți face dar cu fapta niciunul. Ce să mă fac, mi-ar trebui niște lemne, aici tot a ars, nu am unde pune capul, bani nu am, vai de capul meu”, a adăugat bătrâna.

Maria Șofineț îi roagă pe cei care pot să vină în ajutorul ei ca să nu ajungă să doarmă în stradă acum la bătrânețe.

Articolul precedentAflaţi numele celor calificaţi pentru Festivalul Internaţional Ursuleţul de Aur
Articolul următor388 de autovehicule pentru transport persoane sau marfă controlate de poliţiştii maramureşeni în cadrul acţiunii europene TRUCK&BUS