Comuna Bârsana va avea un centru de permanență. Administrația locală spune că a făcut deja demersuri la Ministerul Sănătății pentru deschiderea unui astfel de centru iar clădirea în care va funcționa este acum reabilitată.

Acest proiect prevede reabilitarea dispensarului uman din localitate unde va fncționa un centru de permanență dar și un centru de recoltare.

”Este vorba despre reabilitarea dispensarului uman din localitatea noastră căruia dorim să îi dăm o destinație foarte importantă și mult așteptată de locuitorii comunei Bârsana respectiv deschiderea unui centru de permanență. Noi demersurile le-am făcut cu mult timp în urmă la Ministerul Sănătății și tot aici ne dorim și deschiderea unui centru de recoltare și după cum vedeți clădirea în exterior este aproape gata, urmează reabilitarea interioară și așa a fost concepută să fie amenajat un centru de permanență în partea de jos, un centru de recoltare cu cabinet școlar medical iar în partea de sus vom avea un centru multifuncțional cu servicii medicale pentru cazuri sociale”, a precizat Teodor Ștefanca, priamrul comuei Bârsana.

Edilul local a precizat că a obținut fonduri europene pentru dotarea acestui centru.

”Dotarea am obținut-o prin fonduri europene, 10 000 de euro iar prin intermediul acestui centru multifuncțional am depus un proiect prin POCU, în momentul de față este în evaluare. Acestei clădiri îi vom da o destinație foarte importantă și benefică pentru toți locuitorii comunei Bârsana”, a adăugat Teodor Ștefanca.

Primarul Teodor Ștefanca spune că această investiție ar putea fi finalizată anul viitor.

Articolul precedentPeste 35.000 de pachete cu ţigări confiscate în urma unei percheziții în Sighetu Marmației
Articolul următorExercițiu cu forțe și mjloace în teren pentru intervenția în cazul producerii unei avalanșe