Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureș s-a întrunit în şedinţă extraordinară, în contextul prevenirii și limitării infecției cu noul coronavirus și a decis măsurile care trebuie luate de agenții economici din categoria hypermarket-uri, supermarket-uri, market-uri care au locații stabilite în județul Maramureș. Una din măsurile luate este și aceea de a închide magazine din mall-uri, rămânând deschise  doar supermarket-ul, unitățile care furnizează și vând produse alimentare și farmaciile.

Potrivit noilor reglementări organizarea accesului clienților în magazin se va realiza unidirecțional, o singura intrare, respectiv o singură ieșire; este necesară păstrarea unei distanțe corespunzătoare de siguranță, de 1,8 metri la casele de marcat și a clienților la intrarea în magazin; trebuie desemnat personal care va proceda la testarea termică (prin termometrizare digitală) a clienților, fără contact, și va proceda la interzicerea accesului clienților care prezintă o stare febrilă de sănătate.

În centrele comerciale tip MALL rămân deschise doar supermarket-ul, unitățile care furnizează și vând produse alimentare și farmaciile. Măsura se aplică începând cu data de 21 martie și este valabilă până la data de 31 martie cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației la nivel național. În scopul sprijinirii agenților economici și a angajaților vor fi întreprinse demersuri către Guvern pentru obținerea de compensații financiare și stimulente economice, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Se interzice organizarea târgurilor și a punctelor de sacrificare temporară pentru miei și iezi în județ, conform solicitării DSVSA Maramureș.

Asociațiile de proprietari, respectiv cetățenii acolo unde nu sunt constituite au obligația de a lua măsurile necesare de prevenție și a dezinfecta balustradele, clanțele ușilor, respectiv butoanele de la sistemele de acces în interior, dar și de la lifturi.

Articolul precedentKlaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Ne aflăm în plin război! Trebuie să fim uniți!” – VIDEO
Articolul următor3 români infectați cu COVID-19 au decedat în Italia. Alți 29 sunt infectați cu noul coronavirus în alte țări