Începând de astăzi nimeni nu iese din casă fără un motiv întemeiat. Cei care părăsesc locuinţa pot să o facă doar pentru a merge la muncă, în baza unei adeverinţe de la angajator, sau pentru alte activităţi, cum ar fi cumpărăturile de strictă necesitate, în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Oamenii legii vor fi pe străzi în aceste zile pentru a verifica respectarea Ordonanței Militare nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie. Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol.

Astăzi polițiștii din Sighetu Marmației au ieșit pe străzi pentru a verifica dacă aceste reguli sunt respectate și pentru a le recomanda oamenilor să stea în casă sau dacă ies să aibă documentele devenite obligatorii prin lege la ei.

 Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, se arată în ordonanță.

 

Articolul precedentPlata ratelor la bănci va fi amânată până la sfârșitul anului
Articolul următor906 cazuri de persoane infectate cu COVID 19 până la ora 13.00