Cele mai mari concentraţii de alcool în cazul persoanelor care conduceau autovehicule au fost constatate în acest week-end de poliţiştii care au acţionat pe raza localităţilor Recea şi Mara.

Ieri, în jurul orei 10.40, poliţiştii au oprit un autoturism condus pe raza localităţii Recea şi au identificat la volan un bărbat care 52 de ani, care avea o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.25, poliţiştii din Ocna Şugatag au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe raza localităţii Mara. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea până în curtea unui imobil, unde a fost identificat şi testat cu aparatul etilotest: tânăr de 33 de ani, cu o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Alţi şoferi care au condus cu o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat au fost depistaţi de către poliţiştii Serviciului Rutier, cei din Baia Sprie, Şomcuta Mare, cei din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Groși şi Secției 4 Poliţie Rurală  Leordina.

La Baia Mare, un bărbat care conducea şi fără permis şi în stare de ebrietate, a produs un accident pe strada Valea Borcutului. Poliţiştii au stabilit că băimăreanul, care ar fi pierdut controlul direcţiei de mers într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi a ajuns în gardul unui imobil. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,73 mg/l  alcool pur în aerul expirat, iar verificările poliţiştilor au relevat că acesta nu deţine permis de conducere.

  În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările.

Articolul precedentPentru că nu deţine permis de conducere…şi-a dat altă identitate
Articolul următorIPJ MARAMUREȘ: 22 de şoferi deveniţi pietoni la început de primăvară