După carne, ulei și făină a venit și rândul ouălor să se scumpească. Se apropie Crăciunul, iar marii producători au crescut prețul deja, presați de costul energiei și al furajelor. România importă o mare cantitate de ouă, cele mai multe aduse din Polonia. 

Din halele unui producător din Mehedinți pleacă zilnic 17.000 de ouă proaspete. Sunt ouă care ajung în marile magazine din oraș, dar și la cofetării.

„Pe noi ne avantajează pentru că ținem la calitate, la prăjituri oul e important să fie proaspat, de aceea ne-am orientat către un producător local”, a spus un cofetar.

Ca să ajungă la o astfel de producție, fermierul are nevoie de cele mai bune condiții. Iar un astfel de lux se reflectă în buzunar. Scumpirea energiei și a furajelor este printre principalele motive care au condus la majorarea cu până la 30 % a prețului.

„Având o producție proprie, prețurile sunt echilibrate, trebuie să avem un profit”, a spus un fermier.

Chiar și așa, țara a ajuns să importe o mare cantitate din necesarul de ouă, pe care le aduce în special din Polonia. Producătorii spun că și-ar dori o susținere mai mare din partea Statului. 

Articolul precedentFiscul va plăti dobânzi pentru conturile blocate ale românilor – Proiect în Parlament
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET