Pe surse, fiindcă oficial nici directorul Aeroportului Maramureș, Dorin Buda,  nici conducerea CJ Maramureş nu a comunicat nimic concret, maramureşenii vor avea parte de prima cursă internă TAROM după ani de zile de la închidere.

Se pare că aeroportul va fi redeschis pe 23 august 2018, cu un zbor către București. Anunțul urmează să fie făcut de către oficiali din cadrul Tarom în următoarele zile, atunci când vor fi semnate și protocoalele oficiale. Deocamdată, pe Aeroportul din Maramureş vor fi doar curse interne operate de către Tarom.

Din 21 iunie Aeroportul Maramureş e operaţional, însă până azi nu s-a reuşit demararea nici măcar a curselor interne. Închis în ultimii aproape trei ani pentru modernizare, de pe aeroport nu decolează nici azi vreun avion, deşi are avizul Romatsa.

Surse jurnalistice susţin că va urma o amplă campanie de justificare a incapacităţii de a demara zboruri naţionale până azi, şi în viitorul apropiat, zero internaţionale. Tactica va viza denigrarea fostelor conduceri de la Consiliul Judeţean şi de la Aeroportul Maramureş, totul pentru a distrage atenţia de la incapacitatea de a reporni zborurile internaţionale. Nimic despre activitatea actuală de la Aeroport şi nici despre cauzele care blochează în continuare cursele internaţionale.

Până atunci, de pe Aeroportul Satu Mare, care îl are la cârmă pe Mihai Pătraşcu, fost director la Baia Mare, operează inclusiv curse internaţionale spre Londra şi alte zone ale lumii.

Articolul precedentFenomene meteo extreme, cod galben şi cod portocaliu în perioada următoare şi în Maramureş
Articolul următorLa memorialul Sighet va fi deschisă publicului expoziția ”O istorie a Europei în 38 de mărturii”