În acest week-end poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipii cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Bilanţul a fost unul consistent în amenzi şi permise reţinute: 233 sancţiuni contravenţionale şi 25 de permise.

Atât sâmbătă cât şi duminică, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu aparatura radar din dotare pe D.N.1C Baia Mare – Şomcuta Mare, D.N. 18 Moisei – Sihetu Marmaţiei şi D.J. 182B Remetea Chioarului – Săcălăşeni. Din cele 115 sancţiuni contravenţionale aplicate, 99 au fost în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limita legală. 11 şoferi au rămas fără permise de conducere iar valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii Serviciului Rutier a fost de aproximativ 71.000 de lei.

 Alte 105 contravenţii au fost constatate de poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, care au acţionat în cele două zile pentru depistarea şoferilor care nu utilizează centura de siguranţă şi a celor care utilizează telefonul mobil în timp ce conduc, fără  dispozitiv hands-free. Amenzile aplicate şoferilor care au condus pe raza municipiului Baia Mare au fost de aproximativ 41.000 de lei, iar ca măsură complementară, în cazul a 11 şoferi s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere.

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, au fost organizate şi pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei. Pentru abaterile constatate, poliţiştii sigheteni au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 de lei, şi au reţinut trei permise de conducere.

Articolul precedentCâștigătoarea Ligii a patra din Maramureș va întâlni campioana Sălajului în barajul de promovare pentru Liga a treia
Articolul următorCâți beneficiari de ajutor social din Sighet sunt apți de muncă?