Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, 7.525 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 88.000 lei.

Azi dimineață, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliției de frontieră aflat in misiune a observat mai multe persoane care transportau, în spate, dinspre graniţa cu statul vecin spre interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, oamenii legii au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă cei în cauză nu s-au oprit, fapt pentru care polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele în cauză au abandonat coletele și au fugit, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

 La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul serviciului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări. Țigările, în valoare de 46.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, pe timpul executării misiunii de supraveghere și control a frontierei de stat, au descoperit în zona de frontieră, mai multe colete ce conțineau țigări de contrabandă.

Baxurile au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.525 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 41.242 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

 

Articolul precedentÎn ce stadiu este proiectul ”Excelență în turism la Ocna Șugatag”
Articolul următorProgramul național de cadastru și carte funciară, dezbătut in Maramureș