Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au derulat în perioada 27-28 martie o acțiune privind combaterea evaziunii fiscale în domeniul construcțiilor și al materialelor de construcții. S-au găsit două firme la care nu s-a respectat legea, cauzându-se un prejudiciu total de aproape jumătate de milion de lei, așa încât s-a lăsat cu dosare penale.

Este vorba de două societăţi din municipiul Sighetu Marmaţiei, ai căror reprezentanţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, după ce aceştia au evidenţiat în acte contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, prejudiciul cauzat fiind într-un caz de 15.000 lei şi în altul de 480.000 lei.

A fost dispusă măsura sechestrului asiguratoriu asupra a patru autovehicule și a mai multor bunuri imobile, terenuri și clădiri, valoarea totală a bunurilor sechestrate ridicându-se la valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională. În continuare, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, se desfășoară acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală.

Articolul precedentPlata online a impozitelor, la modă în rândul sighetenilor
Articolul următorConsiliul Județean – partener în organizarea unor evenimente emblematice alături de Instituția Prefectului și Universitatea Tehnică