Nici poliţiştii nici aparatura radar din dotare nu au făcut pauză ieri, 22 decembrie. Întrucât viteza constituie în continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au continuat şi duminică activităţile în trafic, pentru depistarea celor care apăsând prea tare pedala de acceleraţie, pun în pericol viaţa şi integritatea corporală a participanţilor la trafic.

Între orele 10:00 – 14:00, poliţiştii au acţionat pe mai multe sectoare de drum, oprind pentru verificări 87 de autovehicule. Din cele 66 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 45 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea a 13 permise de conducere.

IPJ Maramureș:

„Dragi şoferi, pentru ca Moş Crăciun să vă găsească alături de cei dragi, sănătoşi şi bucuroşi, vă rugăm să conduceţi prudent, să preţuiţi atât viaţa dumneavoastră cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic! Este posibil ca în această perioadă traficul să fie aglomerat! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

 Nu urcaţi la volan după ce aţi consumat băuturi alcoolice, respectaţi regimul legal de viteză şi la primele semne de oboseală parcaţi autovehiculul şi odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psihomotorii necesare conducerii în siguranţă”

 

Articolul precedentCum să vă apărați de fraudele online
Articolul următorPrins de poliţişti că avea permis fals, după ce a condus cu viteză excesivă prin localitate