După discuţiile purtate de executivul Consiliului Judeţean Maramureş, cu fiecare grup de consilieri, astazi mai multe proiecte care vizează modul cum sunt distribuiţi banii la primării, vor fi supuse aprobării.
Aleşii judeţeni sunt aşteptaţi la ora 11.00 la şedinţa extraordinară iar primul proiect aflat pe ordinea de zi se referă la repartizarea cotelor defalcate din impozitul pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată, pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2019.
De asemenea un alt proiect se referă la repartizarea pe destinaţii a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru drumuri judeţene şi comunale pe anul în curs.
Ultimul proiect supus dezbaterii şi aprobării este cel privind încheierea unui Acord de cooperare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş pentru organizarea Concursului Interjudeţean de Matematică şi Informatică „Grigore Moisil “ ediţia a XXXIV-a.
În funcţie de şedinţa de astăzi primarii maramureşeni vor şti cum să îşi facă strategia pentru anul acesta, în vederea derulării investiţiilor pe care le au la nivelul localităţilor.
După cum afirmă reprezentanţii CJ Maramureş bugetul fiecărei primării va fi mai mare cu circa 20%, însă trebuie avut în vedere şi faptul că salariile au fost mărite iar în bugetul actual au fost prevăzute şi sumele pentru asistența socială. În aceste condiţii rămâne de văzut dacă se vor putea realiza toate proiectele pe care edilii de comune, oraşe şi municipii le-au prevăzut pe lista de investiţii. Toate acestea vor fi discutate de şefii de la CJ Maramureş împreună cu cei de la UAT-uri. Suma totală care urmează a fi repartizată este de 1.100.232 mii lei.

Articolul precedentJandarmii maramureşeni câştigători la competiţii sportive
Articolul următorAu vorbit deschis despre droguri