”Proceduri de lucru ADI, modalitatea de implementare a noilor prevederi legislative privind gestionarea deșeurilor municipiale”. Aceasta a fost tema unui seminar care a avut loc zilele acestea la Bucureşti, la care  au fost prezenți reprezentanți ai consiliilor județene și ai ADI din întreaga țară.

Aspectele discutate au vizat în special problemele pe care le presupune responsabilitatea monitorizării sistemelor de management integrat al deșeurilor. S-au luat de asemenea, în discuție, categoriile de proceduri generale și modalitățile de adaptare a procedurilor standard.

În cadrul întâlnirii s-au discutat propunerile de proceduri care trebuie să fie unitare la nivelul tuturor consiliilor județene și ADI-urilor. De asemenea, s-a discutat sistuația Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor la nivelul județelor și problemele specifice pe care le presupune implementarea acestora. Problemele cele mai frecvente sunt cele legate de operare.” a declarat Claudia-Maria Breban – manager proiect Sistem de Managment Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș.

Asimilarea și respectare procedurilor reprezintă elemente obligatorii și relevante în activitatea oricărei entități care se ocupă de gestionarea sistemelor de management integrat al deșeurilor. Acestea se strcturează pe mai multe nivele, de la categoriile de proceduri administrative de achiziții și procedurile standard de organizare și funcționare, până la procedurile standard privind circuitul documentelor și procedurile de arhivare.

Articolul precedentOrban, anunț-bombă ce aruncă în aer vânzările de mașini second-hand!
Articolul următorMaterialele pentru alegerile prezidențiale au fost transportate în teritoriu