Liberalul Lucian Bode a propus ca în perioada următoare, PNL să iniţieze o serie de întâlniri în format instituţional cu toate structurile asociative din domeniul energiei pentru a discuta despre starea sistemului energetic naţional, pornind de la situaţia Complexului Energetic Oltenia. Despre starea sistemului energetic național au vorbit recent și liberalii maramureșeni, într-o conferință de presă.

Partidul Național Liberal propune invitarea  ministrului Energiei în Parlament, la ”Ora Guvernului” sau   depunerea unei  moţiuni simple în Parlament pentru a  răspunde cu privire la situaţia gravă în care se află sistemul energetic naţional.

”Am văzut că prețul pe megawat/oră a crescut cu 2 lei mai mult decât vârful istoric din 2017. Adică a ajuns la 507 lei /m² oră. Criza din Valea Jiului cu greva minerilor, lipsa de investiții din ultimii ani în sistemul energetic și producția scăzută, importurile masive de energie, au dus la acest lucru. Din punctul de vedere al PNL acest lucru se poate ameliora doar dacă vom face investiții în infrastructura energetică din România. De la producție la distribuție. Noi am propus un set de măsuri. Avem soluții pentru aceste lucruri, guvernele liberale au încercat să demareze astfel de proiecte, însă se pare că stânga nu dorește să investim nimic, doar să dăm pensii și salarii. Iar dacă dăm doar pensii și salarii am văzut că creșterile care au avut loc anii anteriori de când este acest guvern în funcție sunt stopate în acest moment în scumpirile în lanț care au loc pe absolut toate categoriile de produse și servicii.”, a declarat președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan.

Deputatul Dan Vîlceanu a precizat recent că  situația  de la Complexul Energetic Oltenia este gravă și este pusă în pericol siguranța națională, din cauza grevei generate de măsurile Guvernului. La nivel local, președintele PNL Maramureș a atras atenția că prețurile la energie au crescut, la fel și prețurile la produsele de bază, respectiv inflația.

”Și toate aceste lucruri nu duc decât la o putere de cumpărare mai slabă decât după aceste măriri. Deși aceste măriri ar trebui să ducă la o creștere a nivelului de trai și a puterii de cumpărare a românilor”, a adăugat președintele PNL Maramureș.

PNL propune investiții în acest domeniu,ca banii pe care companiile de stat care activează în domeniul energetic îi obțin ca și profitabilitate să nu fie, conform ordonanțelor acestui guvern – 90% duși spre bugetul de stat – ci să fie reinvestiți.

 

Articolul precedentMinistrul Sănătății a anunțat debutul sezonului gripal
Articolul următorPesta porcină la graniţa Maramureşului cu Bistriţa Năsăud