Pentru ca distracția să se îmbine cu siguranța,  oamenii legii vin cu o serie de recomandări pentru persoanele care aleg să se plimbe pe munte.

Atunci când plecați în plimbare pe munte polițiștii vă recomandă să căutați o zonă mai circulată unde să vă parcați autoturismul, de exemplu în apropierea unei cabane mai mari, eventual cu pază sau camere de supraveghere. Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri ce pot tenta. În niciun caz nu lăsați în autoturism bani, acte sau lucruri cu o valoare mare. Nu lăsați alimente în autoturism, în acest caz autoturismul poate fi vizitat de urs.

Oamenii legii recomandă să vă țineți portofelul cu banii și actele într-un buzunar interior al hainei și să nu aveți încredere nejustificată în oameni pe care abia i-ați cunoscut .

Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

 

Articolul precedentNinsoare în luna iulie în Maramureș
Articolul următorACTUALIZARE/ Un copil de 9 ani din Baia Mare este de negăsit. Oricine poate oferi detalii este rugat să sune la 112