Referendumul pentru redefinirea familiei, organizat la sfârșitul săptămânii trecute, este invalidat. În județul Maramureș, prezența la vot a fost de 17,78%, potrivit rezultatelor anunțate de Biroul Electoral Central.

Prezența insuficientă la vot a făcut ca referendumul să nu fie validat. Nici băimărenii nu s-au prea înghesuit la urne. Iar cei mai activi în acest sens au fost, ca de obicei, pensionarii.

”Am votat pentru normalitate și pentru că acum doi ani am semnat pe lista Coaliției pentru familie. Nu vreau să mă dezic de la ceea ce cred”, a spus Diana Ionescu.

”Am votat pentru ceea ce e normal, pentru familie, pentru viitorul copiilor, a unui trai normal absolut fără ceea ce s-ar putea să fie modernism. Noi suntem mai puțin moderni. Suntem printre codași ca județ”, a adăugat Ana Ardelean, o altă băimăreancă ce a participat sâmbătă, la vot.

”Am votat pentru revizuirea Constituției. Sper că nu se mai facă discriminări, să se accepte opinia fiecăruia. Este o țară liberă, fiecare își alege orientările sau propriile alegeri”, a susținut Karina Balaj.

”Familia se întemeiază între un bărbat și o femeie, am votat pentru familie”, a spus Maria Codrean.

În județul Maramureș au fost amenajate 435 de secții de votare. Alegătorii înscriși pe liste permanente au fost 427.083, votanți – 68.971. Pe liste suplimentare au votat 6.348 de persoane, iar 619 au solicitat urna mobilă. Numărul total al votanților, în județul Maramureș, la referendumul pentru redefinirea familiei, a fost de 75.938, prezența fiind de 17,78%.

 

 

Articolul precedentReferendum fără incidente în judeţul Maramureş
Articolul următorSe lucrează la sala de sport de la Școala ”Dr. Ioan Mihaly de Apșa”