Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură  Maramureș informează că desfăşoară în această perioadă controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată. În ceeea ce privește controlul aferent unor obligații specifice, acesta va avea loc în iarnă sau în primăvara anului următor.

Scopul controalelor pe teren este de a verifica, pe un eşantion de cereri, condiţiile de acordare a sprijinului financiar. Reprezentantii APIA precizează că eșantionul de control la nivel național conține un număr de 73.203 dosare selectate pentru verificare, pentru o suprafață de 2 milioane ha.
Fiecare verificare la fața locului va fi obiectul unui raport de control ce permite revizuirea detaliilor verificărilor efectuate și întocmirea concluziilor privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate, angajamentele și alte obligații.
Pentru respectarea termenului stabilit privind finalizarea controalelor pe teren, un număr de 738 de funcționari, inspectori din cadrul serviciilor control pe teren și inspecții ale centrelor judeţene APIA se vor afla pe teren având program normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august, cu recuperarea timpului lucrat, în condiţiile legii.
Articolul precedentZimbrii joacă pentru a patra finală
Articolul următorÎn 20 august începe sesiunea de toamnă a bacalaureatului