În minivacanţa de Revelion, poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În zonele aglomerate sau în cele în care se anticipează prezenţa unui public numeros, vor fi prezenţi şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniştită şi fericită, celor care participă la astfel de evenimente li se recomandă să evite implicarea în conflicte de orice natură şi să sesizeze poliţia în cazul unor scandaluri, loviri sau alte fapte antisociale.

Totodată poliţiştii atrag atenţia cu privire la consumul de alcool, multe dintre tragediile generate de criminalitatea cu violenţă sau de evenimente rutiere producându-se pe fondul consumului de alcool. Legislaţia română nu interzice consumul de alcool însă prevede sancţiuni pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice de către persoanele care nu au împlinit 18 ani precum şi pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori.

Evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate! Deplasaţi-vă în grup şi nu răspundeţi la provocările altor persoane! Nu acceptaţi compania persoanelor necunoscute!

De asemenea vă informăm că polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere. Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

 

Articolul precedentCirculație rutieră în condiții de iarnă, în Maramureș
Articolul următorAccident grav, cu patru răniți, în Hideaga