Inspectoratul Școlar Județean Maramureș informează că s-a decis amânarea deplasărilor în Italia a elevilor și cadrelor didactice din unitățile de învățământ din județul Maramureș, pe o perioadă de 30 de zile, implicate în proiecte educaționale și activități nonformale. De asemenea se recomandă diseminarea, în orele de dirigenție, a măsurilor de protecție și igienă ce se impun, pentru a preveni situațiile de îmbolnăvire.

 Cadrele didactice și elevii care revin din Italia, Provincia Lombardia, Regiunea Veneto, localități din Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano, localitate din Regiunea Piemonte: Cumiana, vor rămâne izolați la domiciliu pentru o perioadă de minimum 14 zile. Persoanele revenite în țară vor informa telefonic, la numărul 0262275471, Direcția de Sănătate Publică Maramureș, în vederea luării în evidență și medicul de familie, în vederea acordării concediului medical pe durata izolării, fiecare caz fiind evaluat și monitorizat de personal medical.  Directorii unităților de învățământ vor anunța Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

 Referitor la cazurile de gripă clinică confirmate, vă comunicăm că Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează și raportează, zilnic, Ministerului Educației și Cercetării starea de sănătate a elevilor din județul nostru, ținând permanent legătura cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

 

Articolul precedentZiua Protecției Civile, marcată de pompierii maramureșeni
Articolul următorKlaus Iohannis face apel la calm: „Nu avem niciun caz de coronavirus până în prezent, dar trebuie să fim în alertă”