Până în 29 august la Sighet se desfășoară Școala internațională de vară ”Cultura memoriei și patrimoniul cultural pentru tânăra generație”. Aceasta este organizată de Universitatea de Stat din Moldova, Institutul ProMemoria în parteneriat cu Centrul de Studiere a Genocidului și Rezistenței din Vilnius, Institutul de Istorie, Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet.

Școala de Vară la care participă stundenți din Republica Moldova, Lituania și România este finanțată prin Programul „Development Cooperation Project” al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.
După ce în primele zile s-au aflat la Chișinău, Soroca și Ipotești, luni participanții au ajuns în Sighetu Marmației.

Ultimele zile ale Școlii de vară se vor desfășura la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. Programul cuprinde atât vizitarea Memorialului și a Cimitirului Săracilor, cât și prelegeri despre rezistența anticomunistă.

Articolul precedentPercheziții în Maramureș la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori
Articolul următorUn tânăr a fost mușcat de insecte pe munte! Posibil este în șoc anafilactic