Administraţia locală din Săcălăşeni caută o casă tradiţională pe care să o doneze apoi studenţilor băimăreni de la Facultatea de Litere – specializarea Etnologie.

Casa ar urma să le servească studenţilor drept material didactic pentru desfăşurarea activităţilor specifice profilului.Astfel, primăria face un apel celor care deţin o asemenea casă şi vor să o doneze în scop didactic.

„Anul 2019 este dedicat satului românesc, aşadar se impune să cinstim şi să promovăm ceea ce străbunii ne-au lăsat, de la material la spiritual. În acest context, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere, a luat atitudine şi a iniţiat proiectul «Salvăm o casă tradiţională», iar prin intermediul Consiliului Judeţean Maramureş ne invităm să îi ajutăm cu donarea unei astfel de locuinţe” a transmis primarul Gheorghe Emilian Pop.

Prin urmare, cei care dețin un astfel de imobil şi doriţi să sprijiniți studenţii implicaţi în acest proiect vă puteți adresa  Primăriei Săcălăşeni. De precizat că această locuinţă va fi poziţionată în curtea Facultăţii de Litere a Centrului Universitar Nord Baia Mare, strada Victoriei, nr. 76 şi va servi studenţilor de la specializarea Etnologie pentru desfăşurarea de activităţi didactice, precum şi pentru alte acţiuni culturale de impact.

Articolul precedentRedeschiderea mineritului în Maramureș, o himeră!
Articolul următorCS Minaur pierde în fața campioanei și încheie sezonul regulat pe locul IX