Foto arhiva

În ultima perioada tot mai mulți sigheteni au sesizat prezența câinilor fără stăpân în mai multe zone din oraș. Cei responsabili par însă să nu fi găsit o soluție pentru această problemă. O propunere pentru rezolvarea acestei situații a venit din partea Asociației ”Suntem vocea lor”, care spune că are o strategie prin care s-ar putea rezolva problema câinilor comunitari din Sighetu Marmației.

Reprezentanții Asociației ”Suntem vocea lor” au cerut sprijinul autorităților locale pentru a putea interveni în această problemă. Un prim pas ar fi sterilizarea obligatorie și un recensământ al câinilor.

”Trebuie să înțelegem că sursa câinilor de pe străzi sunt femelele nesterilizate, noi tot vorbim de eutanaiere, haideți să vorbim despre legile care obligă omul să sterilizeze câinele, să îl microcipeze și despre legea care pedepșeste abandonul”, a spus Viorica Opriș, președintele Asociației Suntem Vocea lor.

Reprezentanții administrației publice locale sighetene și-au propus să facă o comisie de lucru cu toți cei care doresc să se implice pentru rezolvarea problemei.

Și directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana, în subordinea căruia se află adăpostul câinilor fără stăpân din Sighet, a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă câinii comunitari și a precizat că această problemă ar trebui rezolvată cât mai repede.

”Chiar vă rpg să luăm măsuri pentru că este o problemă foarte gravă și am avut noroc că nu s-a întâmplat o tragedie până acum dar se poate întâmpla în orice moment, sunt foarte mulți câini pe stradă”, a spus Ioan Șuștic, directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana.

Articolul precedentBorșeanul care a dispărut în luna septembrie e de negăsit
Articolul următorIONEL BOGDAN (PNL MARAMUREȘ): ”PSD a exportat minciuna, dezinformarea, manipularea și în Parlamentul European, Viorica Dăncilă comportându-se la Strasbourg ca în CEX-ul PSD”