Ministerul Român de Externe a emis o atenționare pentru toți românii care se află sau intenționează să călătoresc în Grecia. Pe fondul valului de caniculă și a lipsei precipitațiilor, a crescut mult riscul producerii de incendii, arată MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11-14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menționată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală – zonele Viotia, Fthiotida și Fokida”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Serviciile meteorologice prognozează temperaturi de până la 42 de grade Celsius în centrul țării, iar în capitala Greciei, Atena, se așteaptă temperaturi de 38 de grade Celsius. Autoritățile române au emis o atenționare de călătorie valabilă de astăzi până vineri, din cauza riscului crescut de incendii.

Articolul precedentSeceta extremă lovește România înainte de mijlocul verii
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET