Asociația GeoMMed, custodele Cheilor Lăpușului a organizat la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Târgu  Lăpuș o întâlnire cu elevii, pentru promovarea frumuseților zonei și familiarizarea cu acestea.

Astfel de discuții vor mai avea loc cu elevii unitaților de învățământ din toate cele șase UAT-uri pe care se întinde aria naturală protejată.

Liceenii au fost aduși în atmosfera din Chei cu un filmuleț animat cu „bombina variegata”, broscuța cu burta galbenă, aflată printre speciile protejate.
Cunoștințele le-au fost completate cu un documentar realizat in cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpuşului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpuşului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.
Rangerul Viorel Coroian a răspuns la toate întrebările suplimentare venite din partea liceenilor.
Aceștia au fost de tot ce se întâmplă în cadrul rezervației Cheile Lăpușui.
Tinerii au încercat să afle cât mai multe informații, pentru că vor participa la un concurs legat de această zonă. Ei sa scrie un eseu sau vor oferi imagini inedite din rezervație.
Patru dintre elevii fiecărei localități vor primi titlul onorific de „Ambasador al Cheilor Lăpușului”.
Articolul precedentSalvamontiștii maramureșeni intervin pentru salvarea unui turist ceh
Articolul următorSighetenii au aprins candela solidarității