Adiministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului și ninsoare pentru majoritatea județelor din România, printre care și Maramureșul.

 

Astfel până în 24 octombrie la ora 22:00 în zonele montane din aproape toată țara sunt posibile intensificări ale vântului și ninsori viscolite.
În noaptea de marți spre miercuri în Maramureș, Banat, Crișana și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55 – 60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp. În cursul zilei de miercuri vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

 

 La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.
Articolul precedentPanică în cartierul Bogdan Vodă din Sighetu Marmației după ce o stivă de lemne a luat foc
Articolul următorMaramureșean arestat pentru trafic de minori, lipsire de libertate și viol