În contextul măsurilor adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş informează că începând cu data de astăzi activitatea de relaţii cu publicul la sediul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase se suspendă.

 

 Pentru activităţile specifice deţinătorilor de arme, transmiterea cererilor şi/sau a documentelor aferente cererilor, se va realiza în format electronic, pe adresa [email protected] , sau prin poştă, la adresa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş– S.A.E.S.P. din Baia Mare, strada 22 Decembrie, nr.37. Modele de documente necesare pentru deținătorii de arme se găsesc pe site-ul Inspectoratului mm.politiaromana.ro, secţiunea utile – documente eliberări acte.

Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0262.207855, în intervalul orar 08.00-16.00.

Soluţionarea cererilor şi verificările necesare soluţionării acestora se vor efectua la o dată ulterioară, ce va fi stabilită în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel teritorial/naţional.

Totodată, operatorii economici care produc, introduc, dețin, experimentează, prelucrează, transportă, utilizează sau pun la dispoziție precursori de explozivi, vor transmite documentele necesare înștiințării punctului național de contact (Direcția Arme Explozivi și Substanțe Periculoase), pe adresa de e-mail [email protected] sau prin serviciul poştal.

Registrul numerotat și șnuruit de către operatorul economic care trebuie să fie înregistrat înainte de utilizare de către Serviciul A.E.S.P. Maramureş, se va trimite/returna prin intermediul serviciului poștal, la adresa: Baia Mare, strada 22 Decembrie, nr.37.

 

IPJ Maramureș recomandă persoanelor juridice care organizează cursuri de instruire teoretică și practică în domeniul armelor și al munițiilor amânarea activităților didactice și/sau  a susținerii examenelor de absolvire, iar în cazurile în care acest lucru nu este posibil, se recomandă desfășurarea activităților cu diminuarea numărului de participanți simultan la activitățile didactice și respectarea măsurilor de prevenție recomandate.

De asemenea administratorii poligoanelor de tragere vor lua măsuri în scopul limitării temporare a activităților desfășurate, sau acolo unde nu este posibil, limitarea numărului de persoane care participă simultan la activitățile desfășurate în incinta poligonului de tragere și asigurarea materialelor sanitare necesare desfășurării activităților cu risc de răspândire a virusului, în condiții de siguranță (manipularea armamentului, echipamentului de protecție, succesiv, de către mai multe persoane).

 

Articolul precedentIohannis, așteptat să emită decretul prin care instituie starea de urgență! Declarații de presă la ora 15.00
Articolul următorMaramureș: Dosare penale pentru infracţiuni rutiere