Cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare încurajează mamele să își hrănească bebelușii la sân.

Pentru a veni în sprijinul acestora, în fiecare zi de marți și vineri, proaspetele mămici internate în cadrul unității medicale vor beneficia de sesiuni de consiliere în alăptare

           Aproape fiecare mamă are suficient lapte, dacă procesul de alăptare este susținut de la început. Alăptarea este un proces hormonal și mecanic, în care copilul are principalul rol.

De fiecare dată când suge, organismul mamei secretă prolactina și ocitocina care favorizează producerea laptelui, respectiv scoaterea acestuia din canalele sânilor. 

Este important ca fiecare mamă să beneficieze de sprijin și consiliere pentru ca procesul să se realizeze corect“ a explicat directorul medical interimar al spitalului, dr. Margareta Pîrvănoiu,  medic primar pediatrie și neonatologie.

  Specialiștii din cadrul unității medicale susțin de asemenea că sunt și o mulțime de beneficii ale alăptării, atât pentru copil, cât și pentru mamă.  

Laptele matern îl protejează pe copil de infecții și în același timp există o legătură demonstrată de multe studii, între alăptare și descreșterea riscului de cancer ovarian și de sân.

Articolul precedentSute de băimăreni rămân fără gaz metan
Articolul următorO tânără din Maramureș a mințit că a fost violată de tatăl ei