Evenimentul “Un milion de stele,” realizat de organizația Caritas a Diecezei Satu Mare la Sighetu Marmației, a ajuns anul acesta la cea de a 9-a ediție. Sighetenii sunt invitați mâine în Parcul Central începând cu orea 18:00 să aprindă o candelă, în semn de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate.

 

Prin achiziționarea unei candele la fața locului, cei prezenți vor sprijini serviciile sociale oferite de Caritas. Ţara de origine a acţiunii de solidaritate „Un milion de stele” este Franţa. Acţiunea a fost iniţiată de voluntari ai Caritas, care în perioada de Advent al anului 1984, în localitatea Annecy, au colectat donaţii oferind lumânări trecătorilor. Popularitatea evenimentului a crescut de-a lungul anilor, azi fiind organizat în peste 15 ţări din Europa sub denumirea de „Un milion de Stele”.

 

Confederaţia Caritas România s-a alăturat acţiunii în 2009. Anul trecut, în 39 de localităţi din ţară, s-au aprins candelele solidarităţii. 

 

Organizatorii îi îndeamnă și pe sigheteni să participe în număr cât mai mare la a noua ediţie a acţiunii „Un milion de stele” în data de 26 octombrie. Prin donaţiile oferite, cetăţenii sprijină funcţionarea Centrului de îngrijire la domiciliu „Sf. Carol” din Sighetu Marmaţiei.
Articolul precedentA nins în Pasul Prislop
Articolul următorPovestea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației