În perioada 3-9 septembrie Sighetu Marmației găzduiește Tabăra Giganților. Acțiunea sportivă este  organizată de Federația Română de Baschet cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și participă 40 baschetbaliști din toată țara.

 

Respectând tradiția, și de data aceasta tabăra se desfașoară dupa perioada de vară rezervată micilor baschetbaliști. Având în vedere noua formulă de desfășurare a întrecerilor naționale, Campionat Național U12 și Festivalul de minibaschet, anul acesta unul dintre criteriile definitorii de selecție a sportivilor născuți  în 2006 a fost participarea acestora în cadrul Campionatului Național U12 de la Mangalia. S-a mai ținut cont în selecție de locul obținut de echipa la care a evoluat sportivul în cadrul Campionatului National U12, de calitățile fizice ale micilor baschetbaliști, de tehnică și, nu în ultimul rând, de disponibilitatea acestora de a participa în această perioadă în Tabara Gigantilor.

 

„Această acțiune se desfășoară în 3 locații, Colegiul Național Dragoș Vodă, Liceul Leovey Klara și Liceul Tehnologic Forestier, unde sunt și cazați și mănâncă acești sportivi și pe această cale vreau să le mulțumesc directorilor de la aceste 3 licee pentru faptul că au fost receptivi și ne-au pus la dispoziție bazele sportive și încercăm să oferim cele mai bune condiții participanților la această acțiune având în vedere că sunt vârfurile acestor generații, copii născuți în 2006”, a declarat Emil Kosztelnik, director CSS Sighet.

 

Conceptul din acest an al Taberei Giganților este bazat pe dorința de dezvoltare multilaterală, în care sportul, imaginația și cultura să se împletească. Tocmai de aceea, în cadrul programului din Tabara Gigantilor au fost incluse în fiecare zi ședinte de pregatire sportivă, excursii, concursuri și multe alte activități.

 

”Este o acțiune a Federației Române de Baschet, se numește Tabăra Giganților și este adresată copiilor sub 12 ani care au participat la Campionatul Național de la Mangalia. Este un concept nou în sensul că vrem să îmbinăm sportul cu cultura, dimineața avem antrenamente de baschet iar dupa amiaza vizităm frumusețile din județul dumneavoastră”, a precizat Svetlana Simion, antrenor-coordonator Federația Română de Baschet.
Articolul precedentTEDx ajunge în Baia Mare pe 24 noiembrie
Articolul următorO maşină a fost lovită de tren în Petrova