Oficialii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș informează că la începutul acestui an a intervenit o sincopă în ceea ce privește relația cu furnizorii de dispozitive medicale. Potrivit unei reglementări din 2016, toate autorizațiile de funcționare emise de Ministerul Sănătății au încetat la data de 31 decembrie 2018. Astfel CAS Maramureș nu a prelungit activitatea contractuală cu 15 furnizori care nu au reușit încă să obțină aceste autorizații de funcționare. Zilele trecute, CAS Maramureș a declanșat o nouă etapă de contractare în acest sens.

În lipsa aprobării bugetului pentru 2019 dar și a faptului că noutăți legislative cu impact asupra relației cu furnizorii de servicii medicale nu au intervenit pe parcursul lunii decembrie a anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș a prelungit, în luna ianuarie, activitatea relației contractuale cu furnizorii în baza acelorași vechi reglementări, prin acte adiționale.

Activitatea CAS Maramureș, în luna decembrie a anului trecut, a fost marcată de o monitorizare mai atentă a activității furnizorilor de servicii medicale, de multe virări de credite astfel încât execuția atât la creditele de angajament, cât și la creditele bugetare să fie 100%, lucru care de altfel a fost realizat.

Sursa foto: chronostrade.ro

 

Articolul precedentS-a aprobat calendarul competițiilor școlare
Articolul următorÎn județul Maramureș nu au fost confirmate cazuri de gripă. Situația este însă monitorizată de DSP Maramureș