Un nou sondaj de opinie dat publicității astăzi arată o repoziționare a scenei politice. În plus, potrivit aceleiași cercetări sociologice, peste 50% dintre respondenți sunt de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale.

Potrivit unui sondaj Avangarde dat publicității astăzi, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obține 31%.

Rezultatele celorlalte partide ar fi:

PNL – 20%
AUR – 18%
Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+FD) – 15%
SOS România – 8%
UDMR – 5%
REPER – 2%
Altele – 1%

Imagine

Sondajul care dinamitează clasa politică: pe cine vor românii în Parlamentul European. Cifre halucinante: ce se întâmplă cu comasarea alegerilor?

Potrivit sondajului Avangarde, 53% dintre cei întrebați sunt de acord ca alegerile locale și europarlamentare să fie comasate. 35% resping această variantă, iar 12% nu pot aprecia.

Imagine

Cercetarea sociologică a fost realizată de Avangarde pe 950 de subiecți, prin metoda CATI, chiar în preziua deciziei din Coaliție, în perioada 19 – 20 februarie, și are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Sondaj INSCOP. Politicianul în care românii au cea mai multă încredere

Strategia comună pentru alegerile din 2024 va fi validată astăzi, la ora 16:00, în ședințe separate ale liderilor PSD și PNL de la centru și din țară.

Apoi, la ora 19:00, ar trebui ca președinții celor două partide să anunțe public care sunt hotărârile, după ce vor fi fost parafate în organismele interne ale fiecăreia dintre cele două formațiuni.

Articolul precedentTurismul din Bulgaria a înregistrat o creştere cu peste 5% în primele două luni din sezonul de iarnă
Articolul următorRusia, vizată de noi sancțiuni din partea statelor G7. Anunțul Casei Albe