Ministrul Sănătății, ec. Sorina Pintea, care în perioada 2013- ianuarie 2018 a ocupat poziția de manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a preluat mandatul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene (EPSCO) pe segmentul sănătății, de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein. 

„Din 1 ianuarie 2019, ne va reveni responsabilitatea coordonării uneia din cele mai importante instituții. În ce privește sănătatea, suntem pregătiți să acționăm onest si neutru pentru dezvoltarea și consolidarea proiectului European, iar scopul principal, pe timpul mandatului este garanțarea accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.


În domeniul sănătății, programul Președinției române cuprinde 5 teme principale, referitoare la rezistența anti – microbiană și infectii asociate, vaccinarea, accesul egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și sănătatea digitală (eHealth).
Ministrul sănătății a mai precizat că preluarea acestui mandat va constitui un beneficiu și pentru Spitalul din Baia Mare și maramureșeni.

Articolul precedentPeste 400 de copii prezenți la evenimentele organizate de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus
Articolul următor”Albastru. Galben. Roșu”, la Teatrul Municipal Baia Mare