După o zi în care municipiul Sighetu Marmației a fost încărcat de obiceiuri și tradiții din toate colțurile țării, prezentate de zeci de ansambluri și grupuri de colindători participante la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă Marmația, evenimentul a culminat aseară cu un spectacol de gală la care au evoluat pe scenă artiști și ansambluri de renume. 

Ansamblul folcloric Mara, Ileana Matus și Mihai Chiș sau Ioan Sas au fost câțiva dintre artiștii care au făcut spectacol aseară în Sighetu Marmației.

”Suntem onorați că suntem astăzi aici în fața dumneavoastră, alături de acești oameni minunați, alături de Ansamblul Folcloric Mara care ne reprezintă cu cinste peste tot în România și iată că, cu ajutorul Domnului, în acest an serbează 50 de ani activitate. Instituția Prefectului a înțeles să oamgieze simbolic prin acordarea unei plachete. Este un an important și pentru Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă Marmația, același an jubiliar și se cuvine să mulțumim organizatorilor pentru buna desfășurare a acestui festival, pentru ducerea lui mai departe, este festivalul emblemă pentru municipiul Sighetu Marmației”, a precizat Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș.

”Din discuțiile avute cu cei dinafara Sighetului să știți că un eveniment de acest gen nu există, cel puțin nu la nivel național. Suntem a 50-a oară consecutiv în asemenea formulă și vreau să participăm și la cea de-a 100-a ediție și să ne bucurăm împreună”, a adăugat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației

Evenimentul a culminat aseară cu un concert de colinde al îndrăgiților artiști Paula Seling și Ducu Bertzi.

Articolul precedent11 concerte în 11 locații oferite de Paula Seling și Ducu Bertzi în cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureș”
Articolul următorPoliția: Cu petardele nu te joci! Îţi pot pune în pericol sănătatea şi libertatea!