Printre cele șase proiecte de hotărâre aprobate pentru a fi depuse spre finanțare, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna februarie, se numără și proiectul „DIKEINSPECT – Complex flood-control strategy on the Upper Tisza catchment area – Strategie complexă de control a inundaţiilor în bazinul hidrografic Tisa Superioară, Obiectiv Tematic 8 – Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii”, Prioritatea 1.

Consiliul Județean Maramureș, în calitate de partener, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP), a depus cererea de finanțare și documentele însoțitoare aferente acestui proiect, în vederea accesării de fonduri externe nerambursabile prin Programul de Cooperare Transfrontalieră ENI CBC Ungaria – Slovacia – România – Ucraina, 2014-2020. Proiectul are ca scop depistarea secțiunilor critice de pe cursurile de apă din Bazinul Tisa Superioară, care nu ar face față în cazul unor inundații, utilizând metodologii moderne geofizice (ERT-Electrical Resistivity Tomography, Refraction Seismic) și topografice (LIDAR), pentru verificarea stării actuale a barajelor, digurilor și malurilor consolidate.

În cazul obținerii deciziei de finanțare, Consiliul Județean Maramureș, în calitate de partener, va accesa fonduri externe în valoare de 66.000 euro, trebuind să suporte o cofinanțare cu echivalentul în lei a sumei de 3.300 euro, reprezentând de 5% din valoarea eligibilă a bugetului proiectului aferent județului Maramureș.

Articolul precedentMuzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» propune publicului expoziția temporară “Primăvara. Portretul unui anomtimp”.
Articolul următorCOMUNICAT Realitatea PLUS